Houd de gezondheid in de gaten met smartwatch | SCHIJF IDEE

2021-12-13 07:42:31 By : Mr. Stephen Zhang

De Huawei Watch 3 heeft een krachtigere processor, maar minder RAM dan de eerder geteste Huawei Watch GT 2 Pro, genoeg om de 'watch-versie' ('wear'-variant) van Harmony OS 2.0 te draaien, Huawei's eigen besturingssysteem voor zijn recente smartphones , nadat het door Amerikaanse maatregelen geen toegang meer had tot Google Android.

De gebruikersinterface van de Watch 3 en de Watch GT 2 Pro zijn bijna identiek, maar in tegenstelling tot zijn collega kan de nieuwe Huawei-klok volledige mobiele apps draaien en kan hij dankzij eSIM-ondersteuning ook zelfstandig als telefoon worden gebruikt.

De Watch 3 is dus meer een echte smartwatch dan de GT 2 Pro, maar dat gaat wel ten koste van de batterijduur.

In de normale modus gaat de batterij van de Watch 3 volgens Huawei tot drie dagen mee. In de praktijk kwamen we niet veel verder dan anderhalve dag. De effectieve gebruiksduur is natuurlijk sterk afhankelijk van welke functies je gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld vaak de eSIM, dan daalt de batterijduur nog meer.

Sluit je het horloge aan op een Apple iPhone, dan neemt de batterijduur in 'slimme' modus verder af tot maximaal anderhalve dag.

Je kunt de Watch 3 opnieuw opstarten met een ultralange batterijduur, waardoor hij in wezen functioneel identiek is aan de GT 2 Pro. Mobiele apps zijn dan niet meer bruikbaar, wifi-verbindingen zijn uitgeschakeld en de keuze aan wijzerplaten is beperkt. Maar de monitoring- en sportmogelijkheden werken nog steeds en de Bluetooth-verbinding met je smartphone blijft actief, zodat je via die verbinding nog steeds kunt bellen, sms'en en berichten ontvangen. Dan gaat de batterij tot wel twee weken mee, net als bij de GT 2 Pro.

Ben je echter van plan om de Watch 3 vooral op deze manier te gebruiken, dan denken we dat je het beste direct kunt investeren in de nog beschikbare, goedkopere GT 2 Pro.

De Watch 3 is verkrijgbaar in zwart, bruin en roestvrij staal met banden van respectievelijk zwart synthetisch rubber, bruin leer en roestvrij staal. De laatste twee versies hebben een zilverkleurige horlogekast; de eerste variant, die we hebben getest, is helemaal zwart.

Alle versies meten 46,2 mm × 46,2 mm × 12,15 mm en wegen 54 gram zonder riem. Het horloge maakt standaard gebruik van snelwisselbanden; zo kunt u ook klassieke 2,2 cm brede horlogebandjes op dit horloge monteren.

Er is ook een duurdere Watch 3 Pro die technisch bijna identiek is, maar iets luxer (de body is gemaakt van titanium en keramiek), een beetje groter en dikker (48 mm x 49,6 mm x 14 mm), met een zwaardere batterij en dus met een hoger gewicht (hij weegt 63 g zonder band).

Dankzij de grotere batterij is de autonomie van deze variant volgens Huawei vijf dagen in de slimme modus en 21 dagen in de ultralange batterijduur.

De Watch 3 en de Watch 3 Pro hebben een combinatie van Huawei HiSilicon Hi1132a (Kirin A1) en Kirin 710L socs, ondersteund door 2 GB RAM en 16 GB ROM.

Hoewel Huawei hier geen details over geeft, lijkt de Watch 3 in ultra-long battery life-modus te draaien op de zeer energiezuinige Kirin A1 (dezelfde chip als in de GT 2 Pro), terwijl in 'slimme' modus de relatief energieverslindende Krin 710L wordt gebruikt.

Dat is misschien de reden dat deze smartwatch elke keer opnieuw opstart als je tussen een van deze twee modi schakelt, een proces dat enkele seconden tot een halve minuut duurt. Alleen in de slimme modus worden alle mogelijkheden van HarmonyOS 2.0 benut. In de energiebesparende modus draait het horloge in wezen op dezelfde RTOS-software als die van de GT 2 Pro.

Huawei Watch 3 Zwart (© Huawei; licentie: Huawei)

Het AMOLED-display, met een maximale helderheid van 1.000 nits, heeft een diagonaal van 1,43 inch (3,63 cm) met een pixeldichtheid van 327 ppi (de Huawei-website vermeldt 326 ppi, maar dit klopt niet).

De Watch 3 heeft een krasvrij glas aan de bovenzijde (zonder dat Huawei verdere details geeft), terwijl de duurdere Watch 3 Pro een saffieren wijzerplaat heeft, net als de GT 2 Pro. De bodem is gemaakt van een keramische legering.

Opladen doe je draadloos via de meegeleverde (of je eigen) Qi-oplader. Omgekeerd opladen vanaf uw telefoon (compatibel met die functie) wordt ondersteund. Het duurt een uur om de batterij volledig op te laden. Vijf minuten opladen geeft tien uur extra autonomie.

Alle informatie over de Watch 3 vind je op de website van Huawei.

Je bedient alles via veegbewegingen op het aanraakgevoelige scherm. Twee bedieningsknoppen aan de zijkant ("back" en "select") helpen u bij het selecteren en activeren van functies. De bovenste knop heeft ook een draaifunctie waarmee je bepaalde schermweergaven kunt vergroten/verkleinen en/of door sommige menu's kunt navigeren.

U kunt bellen via het polshorloge, hetzij via de Bluetooth-verbinding met de smartphone, met behulp van de telefoniefuncties, of rechtstreeks op het horloge via de eSIM-functie. In dat laatste geval heb je je smartphone niet eens meer nodig, maar ondersteunen nog niet alle providers de eSIM-functie.

Bellen werkt in ieder geval verrassend goed, bellers zijn goed te verstaan ​​en verstaan ​​je. Natuurlijk kun je ook bluetooth oortjes op de smartwatch aansluiten en gebruiken voor gesprekken.

De keuze aan virtuele wijzerplaten is zeer uitgebreid, al zijn ze niet allemaal gratis. Maar de meegeleverde en gratis downloadbare wijzerplaten zijn meer dan genoeg.

Afhankelijk van de wijzerplaat kun je meteen allerlei informatie aflezen, bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet, je hartslag, verbruikte calorieën, afgelegde afstand, weersvoorspelling, etc. Dit verschilt van bord tot bord. Er is ook een fotowijzerplaat die een foto op de achtergrond laat zien. U kunt meerdere foto's uploaden en ertussen schakelen op het horloge zelf.

Huawei Watch 3 app (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

Het scherm schakelt zichzelf uit na een instelbare periode; je activeert hem opnieuw met een polsbeweging of een druk op de zijknoppen. Always-on wijzerplaten worden niet ondersteund, zelfs niet in de modus voor een bijna lege batterij (in tegenstelling tot de GT 2 Pro).

De gezondheids-, fitness- en sportfuncties van de Huawei Watch GT 2 Pro zijn zeer uitgebreid. Het horloge heeft meer dan honderd fitnessmodi, waarvan zeventien professionele modi (inclusief ski- en golfmodi) en 85 aanpasbare modi. De meeste trainingen start je handmatig.

Het horloge probeert ook automatisch zes populaire workouts te herkennen wanneer je begint, hoewel deze automatisering niet erg goed werkt. Hoe dan ook, handmatig de juiste workout kiezen voordat je begint werkt ook en dan zijn de statistieken die het horloge bijhoudt in ieder geval waarheidsgetrouwer.

De Watch 3 herinnert je er optioneel aan om te bewegen als je langer dan een uur hebt gezeten. Verder meet het permanent verschillende gezondheidsparameters: hartslag, zuurstofopname, stressniveau en huidtemperatuur, hoewel die laatste pas met een volgende firmware-update komt, werkte die parameter nog niet in onze steekproef.

De automatische slaapmeting is hetzelfde als bij de Watch GT 2 Pro en werkt net zo goed, zelfs in de batterijbesparingsmodus.

Huawei belt met TruSleep en produceert een uitgebreid en, voor zover we konden nagaan, zeer nauwkeurig rapport van statistieken zoals de duur van de slaap, de verschillende soorten slaap (REM, lichte slaap, diepe slaap, continuïteit daarvan, perioden wanneer je wakker bent, ademt, stressniveau) en geeft ook een algemeen "keurmerk" op honderd punten.

Een samenvatting hiervan krijg je op het horloge zelf, maar in de app vind je een zeer uitgebreid rapport, compleet met evolutie over langere periodes, mits je het horloge permanent draagt.

In de app kun je ook statistieken opvragen over langere looptijden van de overige metingen.

De Watch 3 streamt muziek niet rechtstreeks naar het horloge zelf, maar kan zo'n vijfhonderd nummers (2 GB) aan muziek opslaan, of worden gebruikt om de muziekspeler op de aangesloten smartphone te bedienen.

Een toekomstige OTA-programmeerupgrade zou ondersteuning bieden voor Huawei Music, maar alleen met Huawei-telefoons met HarmonyOS 2 of hoger. Het is ons niet duidelijk of het horloge dan zelfstandig muziek kan streamen, of dat er nog een smartphone-verbinding nodig is.

Hoewel de Watch 3 mobiele apps ondersteunt, is het app-bereik nog steeds erg beperkt. Zo ontbreekt een standalone gps-app met routehulp. Ook op het horloge zelf kun je nog steeds niet reageren op mobiele berichten (sms, Whatsapp, Messenger). Ook worden er bij dergelijke berichten geen foto's of afbeeldingen getoond op het horlogescherm (het scherm toont alleen een asterisk waar een afbeelding zou moeten zijn). Ook een mobiele betaalfunctie ontbreekt.

DiskIdee brengt sinds 1999 onafhankelijke en journalistieke tests en nieuws over informatica, audio, digitale fotografie, video en technologie.

Buitencamera met scherp bewakingsbeeld - https://www.diskidee.be/2021/12/10/buitencamera-met-sharp-monitoringbeeld/48863/ We testen de Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera met 4 megapixel sensor. Hoe goed beschermt deze beveiligingscamera tegen indringers?

Draadloze videodeurbel met batterij - https://www.diskidee.be/2021/12/07/wireless-videodeurbel-met- batterij/48839/ We testen de Nest Doorbell (batterij), een HD videodeurbel met batterij die je bedient met je smartphone. Hoe goed werkt dat?